vand-kvalitet.dk

- Espevang Vandværk

Komplet IT system til vandværket:

  • Kvalitetssikring og Ledelsessystem (KLS)
  • Opkrævning og regnskab (Finans)
  • Hjemmeside (CMS)
  • SMS Tjeneste (SMS)
  • SRO anlæg (Selog)
  • Smart Pejling Automatik (SPA)
  • Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

    Vandkvalitet
    Vandværker/ Forsyning
    Pejling
    PFAS
    De Danske Vandråd
    Lovgivning
    Leverandør
    >>> Artikler <<<
    >>> Kurser <<<
    Anlægsinformationer
    Oppumpede vandmængder
    Rentvandsprøver
    Råvandsprøver
    PFAS på vandværket
    Stoffer i vandet

    Beskrivelse af C25-C35 kulbrintefraktion:

    C25-C35 kulbrintefraktion er en måling, der anvendes til at vurdere indholdet af hydrokarboner i en drikkevandsprøve. Hydrokarboner er organiske forbindelser, der består af kulstof og hydrogen, og de kan findes naturligt i vand- og jordmiljøet eller som forurenende stoffer fra menneskelige aktiviteter.

    Den specifikke C25-C35 kulbrintefraktion henviser til en gruppe af hydrokarboner, der har en bestemt molekylstørrelse, nemlig hydrocarboner med en kulstofkæde, der varierer fra 25 til 35 kulstofatomer.

    En drikkevandsprøve testes for C25-C35 kulbrintefraktioner for at bestemme mængden og typen af ??hydrokarboner, der er til stede i vandet. Dette er vigtigt, da visse hydrokarboner, såsom benzen, toluen og xylen (BTX), kan være toksiske og kan være resultatet af forurenende stoffer fra industrielle udslip, biludstødning eller benzinlækage.

    Ved at måle niveauet af C25-C35 kulbrintefraktioner i drikkevand kan man vurdere, om vandet er forurenet med disse stoffer og om det opfylder de specifikke krav til drikkevandskvalitet. Hvis koncentrationen af ??C25-C35 kulbrintefraktioner i prøven er for høj, kan det betyde, at vandet ikke er sikkert at drikke, og at der er behov for yderligere vandbehandling eller indgreb for at rense vandet.

    Kilde: chatGPT
    Copyright © 2024 All Rights Reserved.

    Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.