vand-kvalitet.dk

-

Komplet IT system til vandværket:

  • Kvalitetssikring og Ledelsessystem (KLS)
  • Opkrævning og regnskab (Finans)
  • Hjemmeside (CMS)
  • SMS Tjeneste (SMS)
  • SRO anlæg (Selog)
  • Smart Pejling Automatik (SPA)
  • Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

    Vandkvalitet
    Vandværker/ Forsyning
    Pejling
    PFAS
    De Danske Vandråd
    Lovgivning
    Leverandør
    >>> Artikler <<<
    >>> Kurser <<<
    Anlægsinformationer
    Oppumpede vandmængder
    Rentvandsprøver
    Råvandsprøver
    PFAS på vandværket
    Stoffer i vandet

    Beskrivelse af Perfluoroctansyre:

    Perfluoroctansyre er en kemisk forbindelse, der tilhører gruppen af perfluorerede stoffer (PFC'er). I en drikkevandsprøve måles koncentrationen af perfluoroctansyre for at vurdere niveauet af denne forurenende forbindelse i drikkevandet.

    Perfluoroctansyre er mest kendt for sin evne til at være meget holdbar og resistente over for nedbrydning i miljøet. Det betyder, at når det først er til stede, kan det forblive i miljøet i lang tid. PFC'er anses derfor som vedvarende, bioakkumulative og giftige (PBT) forbindelser.

    I drikkevandsprøver måler man perfluoroctansyre for at overvåge niveauet af denne potentiel skadelige forbindelse. Høje koncentrationer af perfluoroctansyre i drikkevandet kan være sundhedsskadelige for mennesker og er derfor uønsket.

    Der er grænseværdier fastsat af myndighederne, som angiver det acceptable niveau af perfluoroctansyre i drikkevandet. Målingen af denne forbindelse i drikkevandsprøver hjælper med at sikre, at drikkevandet opfylder de fastsatte standarder for kvalitet og sikkerhed.

    Det er vigtigt at overvåge perfluoroctansyre og andre PFC'er i drikkevandet og træffe nødvendige foranstaltninger for at reducere eller eliminere deres tilstedeværelse for at beskytte folkesundheden og miljøet.

    Kilde: chatGPT
    Copyright © 2024 All Rights Reserved.

    Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.