vand-kvalitet.dk

- Espevang Vandværk

Komplet IT system til vandværket:

  • Kvalitetssikring og Ledelsessystem (KLS)
  • Opkrævning og regnskab (Finans)
  • Hjemmeside (CMS)
  • SMS Tjeneste (SMS)
  • SRO anlæg (Selog)
  • Smart Pejling Automatik (SPA)
  • Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

    Vandkvalitet
    Vandværker/ Forsyning
    Pejling
    PFAS
    De Danske Vandråd
    Lovgivning
    Leverandør
    >>> Artikler <<<
    >>> Kurser <<<
    Anlægsinformationer
    Oppumpede vandmængder
    Rentvandsprøver
    Råvandsprøver
    PFAS på vandværket
    Stoffer i vandet

    Beskrivelse af Perfluordodecansyre:

    Perfluordodecansyre er en kemisk forbindelse, der ofte findes i prøver af drikkevand. Når der udføres en drikkevandsprøve, måles mængden af perfluordodecansyre til at bestemme om det er til stede og i hvilken koncentration.

    Perfluordodecansyre tilhører en gruppe af forbindelser, der kaldes per- og polyfluoralkylstoffer (PFAS), som ofte anvendes i industrielle og kommercielle produkter. Disse stoffer er meget holdbare og kan derfor finde vej til miljøet, inklusive drikkevand, gennem udledninger og forurening.

    Målingen af perfluordodecansyre i en drikkevandsprøve er vigtig, da langvarig eksponering for høje niveauer af denne forbindelse kan være skadelig for menneskers sundhed. Det er blevet forbundet med potentiel skade på leveren, immunsystemet og reproduktionsevnen hos mennesker.

    Derfor fastsætter myndigheder nogle retningslinjer og grænseværdier for perfluordodecansyre i drikkevand for at sikre, at det er sikkert for forbrugerne. Måling af perfluordodecansyre i drikkevandsprøver hjælper med at overvåge, om disse grænseværdier overholdes, og om der er behov for yderligere foranstaltninger for at sikre, at drikkevandet er sundhedsmæssigt forsvarligt.

    Kilde: chatGPT
    Copyright © 2024 All Rights Reserved.

    Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.