vand-kvalitet.dk

-

- Komplet IT system til vandværket:

Kan jeres forbrugere se deres vandforbrug på vandværkets hjemmeside,
ellers kan vi måske hjælpe jer.

Se eksempel her:
https://vandvaerk.nu/Vis-forbrug

Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

Vandkvalitet
Vandværker/ Forsyning
Pejling
PFAS
De Danske Vandråd
Lovgivning
Leverandør
>>> Artikler <<<
>>> Kurser <<<
Anlægsinformationer
Oppumpede vandmængder
Rentvandsprøver
Råvandsprøver
PFAS på vandværket
Stoffer i vandet

Beskrivelse af Asulam:

Asulam er et herbicid, der anvendes til bekæmpelse af ukrudt. Når det kommer til drikkevandsprøver, måles mængden af asulam for at sikre, at det ikke overstiger de tilladte grænseværdier for drikkevandet.

Nogle af de specifikke parametre, der kan måles i en drikkevandsprøve for asulam, inkluderer:

1. Koncentration: Dette er den mængde asulam, der er til stede i vandprøven. Det måles normalt i milligram pr. liter (mg/L) eller mikrogram pr. liter (µg/L).

2. Grænseværdier: Der er fastsatte grænseværdier for, hvor meget asulam der må være til stede i drikkevandet. Disse grænseværdier varierer fra land til land og er fastsat af sundhedsmyndighederne for at sikre, at drikkevandet er sikkert for forbrug.

3. Metode: Der anvendes forskellige analytiske metoder til at påvise og kvantificere asulam i drikkevandsprøver. Disse metoder kan omfatte kemiske analyseteknikker, såsom væskekromatografi og massespektrometri.

Formålet med at måle asulam i drikkevandet er at sikre, at det holdes inden for de fastsatte grænseværdier for at undgå eventuelle sundhedsmæssige risici for forbrugerne. Hvis asulam-niveauerne overskrider de tilladte grænseværdier, kan der træffes foranstaltninger som f.eks. at omklassificere vandkilder, understøtte alternative vandkilder eller implementere forbedret rensningsproces for at reducere asulam-niveauerne.

Kilde: chatGPT
Copyright © 2024 All Rights Reserved.

Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.