vand-kvalitet.dk

- Karlslunde Kildeplads

Komplet IT system til vandværket:

  • Kvalitetssikring og Ledelsessystem (KLS)
  • Opkrævning og regnskab (Finans)
  • Hjemmeside (CMS)
  • SMS Tjeneste (SMS)
  • SRO anlæg (Selog)
  • Smart Pejling Automatik (SPA)
  • Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

    Vandkvalitet
    Vandværker/ Forsyning
    Pejling
    PFAS
    De Danske Vandråd
    Lovgivning
    Leverandør
    >>> Artikler <<<
    >>> Kurser <<<
    Anlægsinformationer
    Oppumpede vandmængder
    Rentvandsprøver
    Råvandsprøver
    PFAS på vandværket
    Stoffer i vandet

    Beskrivelse af Natriumhydrogencarbonat:

    Natriumhydrogencarbonat, også kendt som natron, er et kemisk stof, der ofte anvendes i forskellige industrielle og husholdningsformål.

    Når det kommer til drikkevandsprøver, kan måling af natriumhydrogencarbonat være relevant, da det kan have indvirkning på vandets kvalitet eller pH-niveau.

    Natriumhydrogencarbonat kan fungere som en buffer, hvilket betyder, at det hjælper med at opretholde vandets pH-værdi på et stabilt niveau. Hvis værdien er for høj eller for lav, kan det have indvirkning på vandets smag eller potentielt være skadeligt for mennesker eller materialer, der kommer i kontakt med vandet.

    Ved at måle niveauet af natriumhydrogencarbonat i en drikkevandsprøve kan man kontrollere, om vandet opretholder den ønskede pH-værdi eller om der er behov for justeringer for at sikre, at det er sikkert og behageligt at drikke.

    Det er vigtigt at bemærke, at natriumhydrogencarbonat normalt ikke er sundhedsskadeligt i de mængder, der normalt findes i drikkevand. Måling af natriumhydrogencarbonat er imidlertid en del af en bredere analyse af drikkevandskvaliteten for at sikre, at vandet opfylder de fastsatte standarder og er egnet til forbrug.

    Kilde: chatGPT
    Copyright © 2024 All Rights Reserved.

    Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.