vand-kvalitet.dk

- Aalegaard Vandværk

- Komplet IT system til vandværket:

Kan jeres forbrugere se deres vandforbrug på vandværkets hjemmeside,
ellers kan vi måske hjælpe jer.

Se eksempel her:
https://vandvaerk.nu/Vis-forbrug

Vidste du at, Aqualog kan levere samme data som dem du finder her på hjemmesiden, direkte til jeres vandværks hjemmeside.

Vandkvalitet
Vandværker/ Forsyning
Pejling
PFAS
De Danske Vandråd
Lovgivning
Leverandør
>>> Artikler <<<
>>> Kurser <<<
Anlægsinformationer
Oppumpede vandmængder
Rentvandsprøver
Råvandsprøver
PFAS på vandværket
Stoffer i vandet

Beskrivelse af 1,1-Dichlorethylen:

1,1-Dichlorethylen er en kemisk forbindelse, som ofte er til stede i drikkevandsprøver. Når der udføres en drikkevandsprøve, måler man mængden af 1,1-Dichlorethylen for at vurdere kvaliteten og sikkerheden af drikkevandet.

Formålet med at måle mængden af 1,1-Dichlorethylen er at vurdere om niveauet af denne forbindelse overskrider det fastsatte grænseværdi, der er godkendt til drikkevand.

1,1-Dichlorethylen er en farveløs og flygtig væske, der kan finde vej ind i grundvandet og dermed ind i drikkevandsforsyningen. Det er klassificeret som et potentielt sundhedsfarligt stof og er kendt for at være kræftfremkaldende ved langvarig eksponering.

Ved at måle mængden af 1,1-Dichlorethylen i drikkevandsprøver kan man fastslå, om niveauet er under den fastsatte grænseværdi, som anses for sikkert for menneskers sundhed. Hvis niveauet overskrider denne grænseværdi, kan det være nødvendigt at træffe foranstaltninger for at rense eller behandle drikkevandet for at nedbringe koncentrationen af 1,1-Dichlorethylen og sikre dets sikkerhed for forbrug.

Det er vigtigt at bemærke, at måling af 1,1-Dichlorethylen kun er en del af den omfattende analyse, der udføres i en drikkevandsprøve. Der er flere andre parametre, der også vurderes for at sikre kvaliteten og sikkerheden af drikkevandet, herunder måling af andre potentielt skadelige kemikalier, bakterier, pH-niveau osv.

Kilde: chatGPT
Copyright © 2024 All Rights Reserved.

Der er desværre en del forsinkelse på alle målinger der bliver offentligjorte, da kommunerne først skal godkende disse.