Azoxystrobin er en aktiv ingrediens, der bliver brugt som et fungicid i landbruget til at kontrollere svampeinfektioner i afgrøder som fx korn, frugttræer og grøntsager. Det bruges også i nogle haver og græsplæner til at bekæmpe skimmel og andre svampeinfektioner.
Når man foretager en drikkevandsprøve, kan man måle niveauet af azoxystrobin for at afgøre, om det er til stede i drikkevandet og i hvilke mængder. Dette er vigtigt, da azoxystrobin er en pesticidrester og kan udgøre en potentiel risiko for sundheden, hvis det findes i høje koncentrationer i drikkevandet.
Ved at måle azoxystrobin i drikkevandsprøver kan myndigheder og vandforsyninger overvåge forureningen af drikkevandet og træffe nødvendige foranstaltninger, hvis der er for høje niveauer af azoxystrobin. Dette kunne omfatte vandrensningsprocesser eller restriktioner vedrørende brugen af azoxystrobin i landbruget for at sikre, at drikkevandet opretholder de nødvendige sikkerhedsstandarder.